Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan Meclis’te “Şehit” hassasiyeti

Seyhan Meclis’te “Şehit” hassasiyeti

Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, dua okundu

Seyhan Belediye Meclisinin Mart ayi ilk oturumunda sehitler için saygi durusunda bulunuldu, dua okundu.

Baskan Akay “Üzüntülüyüz”

“Sikintili süreci birlik ve bütünlükle asabiliriz”

Seyhan Belediyesinin Mart ayi birlesiminin ilk oturumu Idlid’te sehit edilen askerlerimize ayrildi. Akif Kemal Akay Baskanligindaki ilk oturumda sehitler için saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi söylendi ve Sehitler için dua okutuldu.

ILK MECLIS OTURUMU SADECE SEHITLER IÇIN YAPILDI

Türk Silahli Kuvvetlerinin Idlib’te vatan savunmasi için gerçeklestirdigi operasyonda sehit düsen askerler Seyhan Belediye Meclisinde anildi. Baskan Akay’in talimatiyla salona, Meclis üyelerinin masasina Türk Bayragi konuldu. Meclis salonu Bayraklarla donatildi. Baskan Akay’in gelmesiyle Meclisin Mart Ayi ilk oturumunda yoklama yapildi, gündem disi konusmalara ve maddelere geçilmedi.

“ÖNEMLI VE SIKINTILI BIR SÜREÇTEN GEÇIYORUZ”

Oturumun baslamasiyla söz alan Baskan Akay, ülke olarak sikintili bir süreçten geçtiklerini belirterek, Idlib’te sehit düsen Askerlerimiz nedeniyle üzüntülü olduklarini söyledi. Tüm sehitlere Allahtan Rahmet, yarali askerlere acil sifalar dileyen Baskan Akay, “önemli ve sikintili yillar geçiriyoruz. 1990’li yillarin sonrasinda dönemin ABD disisleri Bakani Condoleezza Rice’in “Sinirlar degisecek” demesinden bu yana orta doguda çok ciddi sikintilar yasandi” dedi.

“BIRLIK VE BÜTÜNLÜK IÇINDE OLMALIYIZ”

Ülke olarak birlik ve bütünlük içinde olunmasi gereken günlerden geçildigini vurgulayan Baskan Akif Kemal Akay söyle devam etti;

“Rise’in bu söylemin ardindan basta arap bahari olmak üzere, Irak-Iran savasi ve arkasindan diger sorunlar geldi. Bu çikis noktasindan bugüne geldigimizde Ülke olarak o bölgede ciddi sikinti yasadik. Sehitlerimiz var. Üzüntülüyüz. Sehitlerimize Allahtan rahmet, yakinlarina, Türk Silahli Kuvvetlerine ve halkimiza bassagligi diliyorum. Böyle günler birligin bütünlügün olmasi gerektigi günler. Kendimize çeki düzen vermemiz gerektigi bir dönemi yasiyoruz. Yakin çevremizde yasananlar, sonuçta büyük Ortadogu projesinin yani emperyalistlerin bölgeye bütünüyle hakim olmasinin bir parçasidir. Eger bunu bölebilirsek hepimiz bu ülkede daha rahat etmis oluruz”

“MECLISIN ILK OTURUMU SADECE SEHITLERE AYRILDI”

Konusmanin ardindan Baskan Akay Meclis üyelerini ve oturumu takip edenleri sehitler için saygi durusuna ardindan Istiklal Marsini söylemeye davet etti. Daha sonra Meclis salonunda Sehitler için dua okundu. Baskan Akay duanin okunmasinin ardindan gündem disi konusma yapilmadan ve gündem maddelerine geçilmeden oturumu kapatti.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli